Hobbypaneelbusjes en campers: 2023

Pen Caravans nieuws

11 augustus 2022

Hobbypaneelbusjes en campers: 2023

Bewezen succesvol en gloednieuw: Hobby begint het komende seizoen met een mix van bestsellers en nieuwigheden. Vooral in het segment van de bestelwagens wordt een spannende nieuwe toevoeging aangekondigd.

Geplaatst in: Campers | Nieuws
Hobbypanneelbusjes en Campers

Hobbyliefhebbers moeten nog even geduld hebben tot de Caravan Salon in Düsseldorf eind augustus. Hier beleeft de nieuwe MAXIA VAN hobbypaneelwagen zijn première. De details die tot nu toe bekend zijn, verhogen de voorpret. Zelfs de naam MAXIA geeft een idee van de innerlijke werking van de nieuwste bestelwagen van de hobbyfamilie. De MAXIA wereld is bekend uit het caravansegment. Daar staat hij voor de nieuwe premiumklasse hobbycaravans met Scandinavisch design, perfect op elkaar afgestemde kleuren en Scandinavische gezelligheid. “Het hygge-ontwerp zal ook worden weerspiegeld in de MAXIA VAN”, bevestigt Bernd Löher, Managing Director van Hobby. “Het beschrijft de nieuwe manier van kamperen, waarbij de stacaravan net zo gezellig en stijlvol is als je eigen huis.” De basis voor de MAXIA VAN is de VW Crafter. Bernd Löher weet dat de samenwerking met Volkswagen grote voordelen met zich meebrengt: “Onze klanten kennen al veel functies van auto’s. Dat waarderen ze vooral op het gebied van veiligheids- en assistentiesystemen.” Meer informatie over de nieuwe MAXIA VAN volgt binnenkort.

Beproefde camper tegen een eerlijke prijs

De beproefde VANTANA ONTOUR EDITION (Citroen Chassis) en VANTANA DE LUXE (Fiat Chassis) bestelwagens beginnen het seizoen 2023 ongewijzigd, elk met twee verschillende lay-outs. Naast de mogelijkheid om in de lengterichting (K65 ET) of dwars (K60 FT) in het voertuig te slapen, zijn er in totaal drie bekledings- / meubeldecors om uit te kiezen. “Beide series hebben veel fans en de vraag is nog steeds groot”, legt Löher uit. Dit wordt verzekerd door highlights zoals het extra brede panoramadakraam HOBBY TOP in de VANTANA DE LUXE. “De eersteklas prijs-prestatieverhouding in alle Hobby-voertuigen is voor veel klanten cruciaal”, zegt de Hobby Managing Director. “Veel hoogwaardige en nuttige apparatuurdetails zijn vanaf het begin bij Hobby inbegrepen – zonder extra betaling.” Vooral het instapmodel VANTANA ONTOUR EDITION scoort hier met zijn uitgebreide standaarduitrusting, zoals de in de fabriek geïnstalleerde luifel, het navigatiesysteem met geïntegreerde achteruitrijcamera en het satellietsysteem inclusief tv.

Optima de Luxe blijft inspireren

In het campersegment begon het afgelopen seizoen met een update op het gebied van interieurontwerp: de volledig herziene OPTIMA DE LUXE (Fiat Chassis) bracht het Scandinavische hygge-ontwerp voor het eerst in de camper. Rechttoe rechtaan meubilair, perfect op elkaar afgestemde kleuren en een stijlvol interieur overtuigden meteen veel klanten. Net als het gemoderniseerde exterieurdesign met nieuwe dakschep en dynamische ruitenwissers aan de achterzijde. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Hobby het seizoen 2023 ongewijzigd start met de OPTIMA DE LUXE. “Met 5 plattegronden biedt de OPTIMA DE LUXE veel flexibiliteit voor zowel koppels als gezinnen”, legt Matthias Schätzle, hoofd camperontwerp bij Hobby, uit. “Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een Frans bed, eenpersoonsbedden of een praktisch hefbed.”

Optima Ontour Series blijft op koers voor succes

Ook de bestverkochte camper OPTIMA ONTOUR EDITION (Citroen Chassis) gaat ongewijzigd het nieuwe seizoen in. De bekende HobbyComplete volledige uitrusting inclusief navigatiesysteem, satellietsysteem, luifel, plooien en vele andere extra’s hebben de wendbare OPTIMA ONTOUR EDITION al jaren verzekerd van de 1e plaats op de prijs-prestatieschaal. Daar komt komend seizoen niets aan af. “We kunnen aan de bestelcijfers zien dat we een zeer goed afgestemd aanbod hebben op het gebied van campers op de wensen van onze klanten”, aldus Schätzle. “Van het instapmodel OPTIMA ONTOUR tot de compacte OPTIMA ONTOUR EDITION tot het opbergruimtewonder OPTIMA ONTOUR ALKOVEN (alles op Fiat-chassis), er is voor iedereen de juiste camper.”

Meer informatie is verkrijgbaar bij Pen Caravans Enschede

Hobbypanneelbusjes en Campers
Pen Caravans Nieuwsbrief

Registreer nu

Met de Pen Caravans Nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte

  • Topnieuws over onze producten
  • Actualiteiten en promoties
  • Reguliere acties
  • Exclusieve aanbiedingen alleen voor leden
  • Natuurlijk kan op elk moment worden geannuleerd

Showroom
Maandag verkoop en shop gesloten.
Di t/m Vri: 09:00 tot 17:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 15:00 uur.

Wij zijn s ’avonds en zondags op afspraak geopend.

Werkplaats
Di t/m Vri: 09:00 tot 17:00 uur

Showroom
Maandag verkoop en shop gesloten.
Di t/m Vri: 09:00 tot 17:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 15:00 uur.

Op zondag is ons bedrijf gesloten.

Werkplaats
Di t/m Vri: 09:00 tot 17:00 uur