Hobby 2023

Pen Caravans nieuws

11 augustus 2022

Hobby 2023

Het hoogtepunt is de nieuwe MAXIA 585 UL in het populaire Scandinavische hygge design. Ook andere modelseries krijgen een update qua design, variatie en techniek.

Geplaatst in: Caravans | Nieuws
Hobby-2023

Modern, minimalistisch design en Scandinavische hygge: Sinds de release in de zomer van 2022 heeft de hobby MAXIA met twee plattegronden voldaan aan de smaak van veel kampeerliefhebbers. Vooral de imposante MAXIA 660 WQM met zijn grote panoramische erker blijft voor sensatie zorgen. Voor het seizoen 2023 krijgt de serie luxeklassen een verdere plattegrond. Met een breedte van 2,50 meter en overzichtelijke kastfronten biedt het een gigantisch ruimtegevoel met een technisch toelaatbare totale massa van 1.700 kg. Met ongeveer 7,69 meter is de MAXIA 585 UL aanzienlijk langer dan zijn kleinere broer MAXIA 495 UL. Een grote kledingkast en kasten met apotheekuittrek bieden veel extra opbergruimte. Ook nieuw zijn de twee hoekpanelen met praktische leesplekken in de ronde zitgroep voor meer licht in de avonduren.

Nieuw Meubeldecor bij Excellent

Voor het seizoen 2023 wordt een update gegeven aan de populaire EXCELLENT-serie in de kleurstelling van het meubilair. Het moderne antraciethouten decor met lichte elementen is al bekend van de EXCELLENT EDITION. Nu vindt het ook zijn weg naar de EXCELLENT-serie. “Het frisse, vriendelijke ontwerp wordt zeer goed ontvangen door onze klanten”, zegt Bernd Löher, Managing Director bij Hobby. “Mensen willen in hun stacaravan net zo stijlvol zijn als thuis. Deze wens willen we met onze voertuigen in vervulling laten gaan.” De EXCELLENT EDITION neemt ook toe qua plattegronden. Vanaf het seizoen 2023 zal de serie beschikbaar zijn in 10 lay-outs. Interessant voor gezinnen: 4 plattegronden met kinderbedjes zijn inbegrepen. De EXCELLENT EDITION 650 KMFe biedt zelfs een volledig aparte kinderkamer met zithoek en tafel achterin. Hier is ruimte om te schilderen en te spelen. Een gordijn scheidt het gebied voor volwassenen en kinderen.

Prestige met nieuwe bekledingscombinatie

Het nieuwe bekledingsontwerp in de PRESTIGE is ook modern en vriendelijk. De effen lichtgrijze bekledingscombinatie met een eenvoudige grijze siersjaal maakt de PRESTIGE bijzonder gezellig. Met vivalife stoffen kiest Hobby voor een uiterst duurzaam materiaal. De stoffen zijn gemaakt van upcyclingvezels en zijn volledig recyclebaar. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek en een zachte borstel.

Kleuren hoogtepunten 2023

Naast de grote innovaties krijgen alle Hobby caravans vanaf het seizoen 2023 een nieuwe kook-spoelbak combinatie. “Naast design ligt de focus hier duidelijk op functionaliteit”, legt Dirk Gottwald, Hoofd Caravanbouw bij Hobby, uit. “Fornuis en spoelbak worden gedeeld. Beide elementen kunnen worden bedekt met zwarte glasplaten. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar beschermt ook tegen stof en biedt extra werkbladen en opbergmogelijkheden.”

Vanaf het seizoen 2023 worden bijna alle caravans met Super Slim Tower koelkasten voorzien van een 130 liter absorberende koelkast met een uitneembaar 12 liter vriesvak en met een dubbele stop. Een stap vooruit op het gebied van comfort, omdat gemakkelijke toegang tot de inhoud van de koelkast van beide kanten mogelijk is. De MAXIA 660 WQM wordt zelfs standaard geleverd met een compressorkoelkast van 157 liter met een vriesvak van 18 liter.

Alle caravans en campers van Hobby zijn live te beleven op de CARAVAN SALON in Düsseldorf van 26.8. – 4.9.2022 en binnenkort bij ons ”Pen Caravans Enschede” in de showroom.

Pen Caravans Nieuwsbrief

Registreer nu

Met de Pen Caravans Nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte

  • Topnieuws over onze producten
  • Actualiteiten en promoties
  • Reguliere acties
  • Exclusieve aanbiedingen alleen voor leden
  • Natuurlijk kan op elk moment worden geannuleerd

Showroom
Maandag verkoop en shop gesloten.
Di t/m Vri: 09:00 tot 17:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 15:00 uur.

Wij zijn s ’avonds en zondags op afspraak geopend.

Werkplaats
Di t/m Vri: 09:00 tot 17:00 uur

Showroom
Maandag verkoop en shop gesloten.
Di t/m Vri: 09:00 tot 17:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 15:00 uur.

Op zondag is ons bedrijf gesloten.

Werkplaats
Di t/m Vri: 09:00 tot 17:00 uur